manier van vallen van een persoon vaststellen die valt als hij op een rond voorwerp stapt

Ton Eijsvogels stelde deze vraag op 19 juni 2024 om 02:10.

Geachte Lezer.

Misschien een rare vraag.

Maar kan men zien aan een val van een persoon (staat op een opname te zien) als hij achter zijn auto uitkomt en stapt op een rond voorwerp van 8cm doorsnede ,Aan de snelheid van de val en hoe hij valt..en waarover hij valt.? is dat vast te stellen aan de val zelf?

Ik bedoel..als men valt over een bepaald voorwerp struikeld dan valt men naar voren.in slowmotion..met de handen en lichaam naar voren en valt dan languit.

Ik ben gevallen terwijl ik op een rond voorwerp trap en dan het voorwerp naar achter wegrolt(schiet) omdat het rond is..en ik in enkele mili seconden recht naar beneden klap.(niet naar voren een duik neem maar recht in een rechte 90 graden hoek naar beneden klap.in een flits...

Is er bij u iemand die zo iets kan bevestigen zo,n soort val in zo,n soort situatie.

als men valt over een rond voorwerp..en of over en of ander voorwerp.

 

graag u reactie aub

 

mvg

 

Ton Eijsvogels.

Reacties

Theo de Klerk op 19 juni 2024 om 07:52

dit is waarschijnlijk zo'n "Funniest home movie" moment dat iedereen kan overkomen maar altijd in simpele mechanica zijn redenen vindt.

Als je met een bepaalde snelheid v loopt dan is dat omdat je met je voeten afzet tegen de grond. Als plotseling de weerstand tussen voeten (de stap naar voren) en grond verandert (vermindert) door olie, ijs of een bewegende vloer (stappen op een glijdend voorwerp) dan is de afzet ineens minder terwijl het lichaam (1e wet van Newton) zijn beweging wil volhouden. De voet schiet door (geen rem door stroeve vloer, snelheid groter dan v), het lichaam blijft met v bewegen, het geheel draait tegen de klok in: samen met de zwaartekracht val je op je rug.

ton op 19 juni 2024 om 12:21

Beste Teo...bedankt voor je reactie.

Het gaat izk inhoudelijk mijn vraag hierover..er was geen ijs olie etctra..alleen een waterslang met een ronde verdeel stuk er tussen (bal van 8cm massief)..deze lag achter mijn auto op een invaliden parkeer plaats. van linker wiel naar rechter wiel dus dwars achter mijn auto en de slang net onder mijn auto.,en de bol naast de auto in mijn loop richting..en als ik mij vast houd aan de bestelauto dak reling omdat ik niet los kan lopen..loop ik recht met mijn gezicht naar boven en zie die bol niet en stap er dan op..(helaas)

 

maakte me een richtige smak met vele medische consuqwenties,juist omdat de smak zo snel ging en in een hoek van 90graden  dus in die enkele mili seconden kan men niet reageren /corrigeren en of op vangen..het gaat te snel tgov een gewone val of struikeling..

helaas denkt men dat ik struikelde..het bewijs is op een parkeerplaats camara opgenomen hoe ik val..mijn snelle val dus..alleen de oorzaak,slang en de ronde bal staan net  niet op de camara.

mijn vraag was daarom..kun je aan een bepaalde val zien hoe die ontstaat....zoals je schrijft..olie of sneeuw of gladde modder..val je altijd naar achter..klopt. zijn ook snelle vallen en vast te stellen dat het een glijdende val is over iets glads..klopt...die ervaring ken ik..struikelen doe je altijd naar voren en in slowmotion.klopt die kan ik ook..mijn vrouw valt wel eens dat zijn vallen van langere tijd..mijn val zie je niet veel en lees je niks over..daarom mijn vraag.

Bedankt voor je reactie staan wel interessante zaken in..zeer bruikbaar zelfs....Ton

Theo de Klerk op 19 juni 2024 om 14:14

De beschrijving is me niet helemaal duidelijk, maar dit is weer zo'n gevalletje verzekering. Waar dit forum niet voor bedoeld is en geen uitspraak over doet bij gebrek aan gedegen gegevens.

De daadwerkelijke situatie kan van zoveel factoren afhangen die de "ideale" omgeving van de meeste recht-toe-recht-aan fysische sommetjes afwijken, dat geen zinnige uitspraak te doen is waarom, hoe en waarover iemand valt/struikelt/letsel oploopt.

Aan een val kun je alleen zien waar het evenwicht er niet is en een krachtmoment de overhand heeft voor de rotatie (val) van een object. Waarom, hoe groot, onder welke hoek, as, arm e.d. is niet vast te stellen met bewakingscamerabeelden.  Vallen mag in je hoofd in slow motion gaan, het gaat in werkelijkheid bijzonder snel - mede door de gravitatieversnelling van 10 m/s2.

Ton op 19 juni 2024 om 20:31

Teo

Het gaat hier niet om een  <<weer zo,n gevalletje verzekering>>

Maar gewoon om de weten schap of vast gesteld kan worden van iemand zijn val,hoe hij valt..

hoe snel hij valt..de hoek hoe deze persoon valt..En of men daaruit kan vast stellen wat de werkelijk oorzaak van zo,n val is..bedoelend..struikeld hij..glijd hij uit..blijft hij achter iets hangen..valt hij ergens over een stok of een ander object..een bal vormig object bv..

En mijn vraag verder was  zijn hier speciale specialisten voor die zo iets kunnen vast stellen.

Over een verzekerings qwestie is niet gesproken..daar kun je dan ook niets aan sugerenen.

Het is gewoon een interessant thema..een val..en de oorzaak van de val.

Overigens heb ik vele struikel vallen gezien van jonge en oudere mensen..jij zelf schijnbaanbaar niet

want ik zie dat het lijkt als een persoon struikeld dat het net in slowmotion gaat..en mensen zich tijdens de val zih kunnen realiseren..ik val en moet mij opvangen en of wat dan ook..ik stelde vast dat mnsen tijdens zo,n struikel val nog kunnen nadenken ..als ik mijn eigen val zie ..dan isa er niks meer te denken en of te doen..het is alleen..klap einde verhaal..Kijk ik heb foto,s van het object waar ik op gestaan heb,en getuigen die het gezien hebben..dus stel het is een verzekerings qwestie dan kom ik echt niet leuren op deze site ik zou niet weten waarom.

Ik dacht alleen proffessioneels hier aan te treffen die verstand van zaken hebben en mijn vraagstelling zouden kunnen beantwoorden,meer niet.

Jou eerste andwoort was perfect..je 2e antwoord  ja gaat wel..eigenlijk zou je zelf eens verschillend moeten vallen om te constateren hoe snel en verschillend in tijd zo,n bepaalde val is.En eventueel eens vaker naar een persoon moeten kijken die valt..de manier waarop..en het verschil van de ene en de andere val tijd moeten bezien.

Maar zoals je zelf al aan geeft is dat bijzonder snel...ja hoe snel..  hoe bijzonder snel..zeer snel..onbegrijpbaar snel..super snel..en waarom zijn er juist verschillende snelheden van vallen?

Ik ben al vaker gevallen en gestruikeld uitgegleden etcetra..en ieders keer met andere snelheden

andere hoeken..languit..klap 90Graden..achteruit..zijwaarts etcetra..

Snap je wat mijn vraag nu is..Ik zou alleen graag willen weten of er iemand is die aan een val kan vast stellen..effijn ik val in herhaling..misschien kijk ik wel te veel tv..forensisch..wie weet..die stellen alles vast..

Bedankt voor je reactie

 

Ton

 

Theo de Klerk op 19 juni 2024 om 20:59

Deze site is niet voor allerlei mogelijke struikelgevallen en hoe die tot stand zouden kunnen zijn gekomen. Daarvoor ontbreekt domweg de informatie. En zoals je zegt: forensisch inzicht hebben we hier al helemaal niet.

Ton op 19 juni 2024 om 21:57

Teo..Ok ik zal dan gewoon afwachten of er toch wel een slimmerik tussen zit..wie weet.

Overigens was dit mijn vraag niet..alleen of er een proffessioneel is die weet of er iemand proffessioneel is die dit wel kan vast stellen.

Maar zoals ik lees spreek jij voor een ieder die gebruik maakt van deze site..ik weet niet hoeveel personen dit zijn,maar naar mijn inzicht kan jij een ieder die hier correspondeerd.

Maar wie weet zit er toch een slimmerijk bij die slim is en toch een reactie wil afgeven op mijn vraag.

En of een slimmerik die weet waar ik met mijn vraag terecht kan.

Mij lijkt dat beslissen deze mensen zelf..Toch?

Tenslotte heb jij ook gereageerd..dus een beetje slim ben je wel..en je hebt mij ook geholpen een beetje..en alle betjes helpen..ook Toch?

Ton

 

 

Theo de Klerk op 19 juni 2024 om 22:22

Dit wordt een zeur-onderwerp. Ik reageerde alleen op de vraag - blijkbaar niet naar genoegen. Tant pis.

Wie verder iets zinnigs te melden heeft, kan dat doen. Ik spreek niet namens wie dan ook.

Wat minder spel- en taalfouten helpt ook wel...

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Ariane heeft negen appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Ariane nu over?

Antwoord: (vul een getal in)