functie van een spiermodel

Roos stelde deze vraag op 17 juni 2024 om 14:38.

Hallo, 

Ik heb een vraag over de volgende opdracht:

The presented modified muscle model can be used to calculate muscle forces. The structure of the model is the same for the flexor and extensor. Express the muscle force in the flexor as a function of the active state (π‘žπ‘“π‘™), the elbow joint angle (πœ‘), and the elbow joint angular velocity (πœ‘Μ‡). Assume that the passive elements do not generate any force when the elbow is in 90Β° of flexion (as shown in Figure 1). Note: The relationship between the arc length 𝑙 of a circle, it’s radius π‘Ÿ, and angle πœ‘ is described by: 𝑙 = πœ‘ βˆ™ π‘Ÿ .

Kunt u mij op weg helpen? Ik weet niet goed hoe ik de variabelen zou moeten implementeren in een functie. 

Alvast bedankt, 
Roos

 

 

 

Reacties

Theo de Klerk op 17 juni 2024 om 15:02

De variabelen en hoeken staan in de figuren gemeld. Met spieren en tillen/heffen heeft dit alles te maken met de hefboomwet: waar is de spieraanheching, hoeveel kracht oefent die uit en waar zit het draaipunt?  M = F x d   of F = M/d

In die richting zul je moeten zoeken.

Jan van de Velde op 17 juni 2024 om 16:23

dag Roos,

In zo'n geval doe ik wat aannames wat betreft groottes van de betrokken grootheden en dan reken ik, in stappen, die kracht uit, voor twee of drie posities. Op basis van die stappen valt dan wel een functie op te stellen.

Een factor waarvan ik niet begrijp waarom die in die functie zou moeten is die hoeksnelheid. Alleen voor een (hoek)versnelling is een kracht nodig. En ik mis de hoogte van de aanhechting van die twee spieren op de bovenarm: dat maakt nogal wat uit voor de hoek waarmee die spieren trekken aan die onderarm. Maar wellicht mogen we dat dan weer verwaarlozen.

Groet, Jan

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Noortje heeft negen appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Noortje nu over?

Antwoord: (vul een getal in)