Boeken
Kristel stelde deze vraag op 05 juli 2016 om 17:50. Hallo ,
Vorig jaar heb ik via deze site vragen gesteld en kreeg ik de aanrader een aantal boeken te lezen ....: de deeltjesdierentuin, fysica in een notendop en bizar universum.....(de laatste heb ik aangeschaft in het Engels ; weird universe )
Dat advies heb ik opgevolgd .
Ook heb ik boeken gelezen voor mijn basis vaardigheden wiskunde en natuurkunde VWO niveau...
Mijn vraag is : nu ik deze boeken gelezen heb , welke boeken zijn nu leuk en leerzaam om mee verder te gaan ?
Zo heb ik begrepen dat zwaartekracht golven korte tijd geleden zijn bewezen ....
zijn daarover al boeken of is dit voor nu te hoog gegrepen ?
Groetjes ,
Kristel
Reacties
Wat leuk dat je dit hebt opgepakt. Ik heb nog wel wat vragen:
In welke richting wil je nu verder?
Heb je die boeken voor wiskunde en natuurkunde op vwo alleen gelezen, of kan je ook wat met de opgaven op examenniveau?
Zelf pak ik dit boek (Conceptual Physics, Paul Hewitt, de link gaat naar bol.com) nog regelmatig uit de kast. Het is een College Physics boek voor mensen die niet verder gaan met natuurkunde. Het geeft een leuk totaaloverzicht van de natuurkunde dat meer gericht is op begrijpen en minder op sommen maken. En de uitleg is weergaloos.
(Ik geloof niet dat er iets in staat over zwaartekrachtgolven.)
Groet,
Willem
Zwaartegolven zijn te recent om in de meeste boeken al een plekje te hebben veroverd.
De VWO boeken heb ik niet alleen doorgelezen . Ik kan er ook mee rekenen .
Ik heb een jaar de tijd gehad om mij er in te verdiepen aangezien ik hele dagen thuis zit en ook niet op school. ( Ik ben chronisch ziek ) Ik heb dus geen andere vakken waarover ik me druk moet maken .
Natuurkunde vind ik gewoon razend interessant .! ( naast edelsmeden )
Het is voor mij een leuke hobby.
Welke richting mij interessant lijkt is moeilijk te zeggen ...Op dit moment fascineert mij elke richting ...
Vandaar dat ik vaak door deze site heen neus ...
Bedankt voor de aanraders .!
Fijn dat jullie hiervoor even de tijd genomen hebben ..!
Groetjes
Kristel
Voor een totaalbeeld misschien niet het meest overzichtelijke maar volgens mij is het erg de moeite waard om dagelijks een paar van zijn filmpjes te bekijken.
Hiermee ben ik weer een flinke tijd bezig 😉
Thnx
Groetjes,
Kristel
Beste Kristel,
Ik kan Young and Freedman's University Physics aanraden. Het niveau is 1e jaar Universiteit, maar de uitleg is goed. Op Bol.com zijn tweedehands-exemplaren voor minder dan 20 euro te krijgen: https://www.bol.com/nl/p/university-physics/1001004001996279/
Groeten,
JV
Het loont de moeite ook eens de 2e hands boeken van amazon.co.uk te bekijken die incl porto nog wel eens voordeliger uitvallen dan bol.com
Zoeken bij "books" naar "physics" levert hits op van soortgelijke undergraduate boeken van Knight, Young, Tippler, Cutnell, Walker, Giancoli (ook populair in Nederland) en anderen. Natuurlijk steeds dezelfde onderwerpen maar soms met "modern physics" waarmee ze bedoelen dat er hoofdstukken relativiteit en quantum mechanica (atoom/kernfysica) tussen zitten. "Modern" is trouwens ook al weer een eeuw oud.
Als je iTunes U kunt gebruiken of via Google naar "Online phyisics course" zoekt vind je ook allerlei meestal gratis cursussen of college registraties van bijv. MIT. Niet altijd even inspirerend (en zoals ik me sommige colleges herinner dodelijk saai) maar gratis en om te kijken ipv te lezen. Kan een aangename afwisseling zijn.
Daar ga ik zeker even kijken !
Al klinkt dodelijk saai niet echt motiverend ...😉, maar zoals je schrijft : gratis .!! En dat is voor mij ook best belangrijk ....
Op dit moment kijk ik geregeld via You Tube naar de Khan Academy ...
Is dat vergelijkbaar ?
Groetjes ,
Kristel
Veel van de "Physics for Physicists and Engineers" achtige 1e jaarsboeken heb ik in de kast staan maar ontdekte ik later ook "gratis" (vast niet helemaal legaal) als ingescande pdf bestanden op usenet. Leest en zoekt wat makkelijker op je tablet.