frequentie snurken

elisah stelde deze vraag op 10 februari 2007 om 11:56.

Haj,

Met mijn PO maak ik een snurkwekker.. en nu wil ik er als theorie een stukje bij zetten over de frequentie van snurken. Ik maak gebruik van het systeembord en we kunnen de sterkte van het snurken wel een beetje afstellen met de comparator, maar hangt dat samen met de frequentie van snurken? en hoe bereken ik die?

Groetjes, elisah

Reacties

Bas op 10 februari 2007 om 11:59

Meten lijkt me stukken makkelijker dan berekenen, elisah!

Heb je geen vader of oom die makkelijk snurkt?

Jaap op 10 februari 2007 om 19:50

Dag Elisah,
Het lijkt me niet waarschijnlijk dat de geluidssterkte van het snurken (of de geluidssterkte waarop het systeem reageert), samenhangt met de frequentie van het snurken. Heb je een reden om aan te nemen dat er wel een verband is?
Groeten, Jaap Koole

elisah op 11 februari 2007 om 12:49

Ja daar heb je wel gelijk in, maar ik dacht dat het misschien goed was om te onderbouwen waarom je de comparator voor een bepaalde sterkte gebruikt en ik dacht als dat nou samenhangt is dat fijn. want ik merk dat ik heel veel per toeval ontdek.. van ooh de comparator werkt het best als ik dat op 3 V zet. dat is niet echt wetenschappelijk ;) maar ik denk dat ik het er gewoon op hou dat ik bij de theorie van mn PO een grafiekje doe van snurkgeluid en daar dan evt de frequentie van bereken.. en dat ik dat als theorie houd en het voorderest niet toepas op de snurkwekker zelf.. want dat is volgens mij ook niet mogelijk.. maar bedankt voor je advies!

Groetjes, Elisah

Jaap op 11 februari 2007 om 14:05

Dag Elisah,
Mooi dat je verder de weg zelf wel weet. Niet alleen jij, maar ook volwassen wetenschappers ontdekken veel bij toeval. Jocelyn Bell ontdekte bij toeval een bijzondere soort sterren, pulsars. Alexander Fleming ontdekte bij toeval dat een schimmel een bacteriedodende stof maakt ... et voilĂ  toen hadden we penicilline. Henri Becquerel ontdekte bij toeval dat sommige kernsoorten een onbekende soort straling uitzenden: radioactiviteit. Dat toeval van jou speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van wetenschap. Pek van Andel heeft veel geschreven over dit verschijnsel serendipiteit. "Je zoekt een speld in een hooiberg en je komt eruit met een boerenmeid."
Ik wens je behalve toeval ook veel nieuwsgierigheid en opmerkzaamheid.
Groeten, Jaap Koole

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Ariane heeft achtentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Ariane nu over?

Antwoord: (vul een getal in)