Tsjernobyl

Rick stelde deze vraag op 08 juni 2006 om 13:55.

 Tsjernobyl

E zou in 1996 een constructie over de sarcofaag gebouwd zijn genaamd "De Ark". Staat deze constructie er al of moet deze nog gebouwd worden.

Wij moeten voor onze anw presentatie namelijk gegevens verzamelen hierover, maar er zijn verschillende ideeen over deze constructie. Informatie of links naar andere sites zouden wij graag ontvangen.

 Alvast bedankt.

Reacties

Anita op 08 juni 2006 om 19:43

Bron: www.discoverychannel.nl

Sinds 1986 was de ontplofte reactoreenheid 4 omsloten door een tijdelijke sarcofaag. De vernietigde reactor was ingebed in een dikke mantel van staal en beton. De sarcofaag moest de hitte en straling van de reactor tegenhouden; binnenin is er namelijk slechts weinig veranderd sinds de meltdown. Van de 190 ton wegende reactorkern is naar schatting nog altijd 180 ton aanwezig, in de vorm van stof en as, gesmolten en gestolde brandstofstaven en uitgespoelde vloeistoffen in de reactorput en de fundering. Omdat de bestaande sarcofaag niet afdoende is beschermd tegen erosie, corrosie en aardbevingen, werden plannen opgesteld voor de bouw van een nieuwe sarcofaag over de bestaande heen. Als voorbereiding hierop werd het dak van de bestaande sarcofaag verstevigd en werd het ventilatiesysteem verbeterd.

 

Jaap op 09 juni 2006 om 17:46

Hoi, 

 Wikipedia heeft ook altijd veel informatie:

http://en.wikipedia.org/wiki/Chernobyl_disaster

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kernramp_van_Tsjernobyl

Jaap 

Plaats een reactie

+ Bijlage

Bevestig dat je geen robot bent door de volgende vraag te beantwoorden.

Ariane heeft eenentwintig appels. Ze eet er eentje op. Hoeveel appels heeft Ariane nu over?

Antwoord: (vul een getal in)